Wednesday, March 4, 2009

Galiza i coses del Bloc


El que ha passat este cap de setmana a les eleccions gallegues m'ha deixat molt tocat. El PP està implicat en mil afers de corrupció i tràfic d'influències. Tots els implicats estan retratats a les fotos de la filla d'Aznar i Agag, i la gent els vota fins la majoria absoluta. No entenc res.

Però clar, la cosa és que realment no hi ha res en ferm, sino sols investigacions fetes des d'un sistema judicial que fa anys que ha perdut tota credibilitat, perquè dia si dia no, resulta que PP i PSOE no fan més que discutir si este és vocal o és l'altre. I quan han de fer cap resolució fins i tot el periodista més despistat encerta els vots a favor i en contra que hi hauran. O hi ha ex-consellers que pasen a ser vice-presidents acusen directament els jutges de prevaricació. En definitiva tot molt lamentable. Però el més lamentable és la poca, poquíssima capacitat de la població de fer cap tipus d'anàlisi o crítica de la realitat que l'envolta.

Per altra banda no puc deixar de comentar, més que siga per damunt i sense massa passió, el congrés nacional que este cap de setmana ha celebrat el Bloc. Ha passat exactament el que pensava que passaria: tot ha canviat per a que res canvie. El document polític i estratègic del Bloc és realment bo. Ens oblidem de dogmatismes identitaris (per molt que em pese) i acceptem les senyes oficials per vore si podem creixer d'una volta per totes. Es plantejen polítiques i actuacions realment modernes i avançades. Però si al final, qui ha d'organitzar tota la moguda i qui ha de dur a terme el projecte, són realment les mateixes persones que fa la tira d'anys que estan ahí i no han aconseguit resultats mai, i en els últims anys a més les seues decissions han sigut nefastes aleshores dificilment aniren enlloc.

S'ha de tindre valentia per trencar amb el model actual predominant, i sols poden fer això gent nova amb noves idees. Renovar-se o morir.

Espere equivocar-me.

No comments:

Post a Comment